نبض زدن زانو یا سندرم پلیکا

نبض زدن زانو یکی از سندروم هایی است که به دلیل استفاده نادرست از مفصل زانو به وجود می آید و با نام سندروم پلیکا نیز شناخته می شود. اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید ، می توانید با مطالعه ادامه مطالب علل به وجود آمدن این سندروم و راه های درمان آن را بررسی کنید. به همین ترتیب از بروز این مشکل جلوگیری کرده و در طولانی مدت ، درگیر مسائل جدی تر در ناحیه زانو نمی شوید.

 

نبض زدن زانو یا سندرم پلیکا - دکتر علیرضا عسکری

 

نبض زدن زانو نشانه درمان نبض زدن زانوچیست ؟

زانو ، یکی از مفاصل پرکاربرد در بدن می باشد که روزانه فعالیت های مختلفی توسط آن انجام می شود. اگر در انجام حرکات روزمره یا ورزش کردن ، بیش از حد و افراطی از زانوهایتان استفاده کنید و به آن فشار بیاورید ، ممکن است زانو آسیب ببیند و ساختار آن تغییر پیدا کند. به همین دلیل مشکلاتی از قبیل نبض زدن زانو یا به اصطلاح سندروم پلیکا به وجود می آید. این سندروم بسیار آزاردهنده و ناراحت کننده می باشد و به دلیل رشد ناقص در دوران جنینی و آسیب دیدگی بافت پشت زانو به وجود می آید. اگر بافت زانو به طور کامل در هفته های اول رشد جنین شکل نگیرد ، حفره ای در آن ایجاد می شود که در نهایت ، سندروم پلیکا اتفاق می افتد و منجر به التهاب می شود.

علل نبض زدن زانو یا سندروم پلیکا

گاهی به سختی می توان سندروم پلیکا را تشخیص داد اما به طور کلی ، برخی عوامل می توانند منجر به نبض زدن زانو شوند که شامل:

  • آسیب دیدن و ضربه به زانو
  • ورم و التهاب زانو
  •  خم شدن یا کشش بیش از حد زانو
  •  انجام فعالیت های سنگین و افراطی
  • ضعیف بودن عضلات
  • خونریزی درون مفصلی
  •  صدمه و آسیب دیدن مینیسک زانو
  • پیچ خوردن زانو

در حالت کلی ، اگر از زانوهای خود در فعالیت های بیش از حد نرمال استفاده کنید و به آن فشار وارد کنید ، ممکن است این مشکل را تجربه کرده و دچار نبض زدن زانو شوید.

علائم سندروم پلیکا یا نبض زانو

در صورتی که یکی از علائم زیر را در زانوی خود مشاهده کردید ، باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید و به بهترین جراح زانو در تهران مراجعه کنید ؛ زیرا ممکن است یکی از نشانه های سندروم نبض زدن زانو باشد:

  •  درد در ناحیه زانو
  •  درد زانو در زمان نشستن
  •  درد یا صدا دادن زانو هنگام راه رفتن
  •  قفل کردن زانو (هنگام نشستن روی زمین یا بالا رفتن از پله)
  •  افزایش درد زانو در هوای سرد
  •  درد زانو در زمان رانندگی
  •  افزایش درد هنگام بالا رفتن از پله ها

 

نبض زدن زانو - دکتر علیرضا عسکری

 

چه فعالیت هایی منجر به نبض زدن زانو می شود؟

فعالیت هایی که به طور مکرر و دائمی ، زانو در آن دخیل است ، آسیب ها و سندروم های این چنینی را با خود به همراه دارد. برخی از فعالیت هایی که باعث نبض زدن زانو می شوند ، عبارتند از:

  1. دوچرخه سواری
  2.  ژیمناستیک
  3.  شنا
  4.  قایق رانی
  5.  دویدن
  6.  ورزش های گروهی

راه های درمان یا کاهش درد و نبض زانو

برای این که بتوانید این مشکل را برطرف کنید تا در دراز مدت به مشکل نخورید ، لازم است تا در همان ابتدا که احساس نبض زدن در زانوی خود می کنید ، برای درمان نبض زدن زانو اقدام کنید. با تشخیص پزشک ، لازم است که استراحت کافی داشته باشید و از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده کنید.
همچنین یکی دیگر از راه های درمان سندروم پلیکا ، انجام فیزیوتراپی می باشد. در صورتی که با انجام موارد فوق نیز، نتیجه مورد نظر را دریافت نکردید ، لازم است تا با پزشکان و جراحان متخصص در این زمینه مشورت کنید و کمک بگیرد. در این مواقع ممکن است که نیاز به جراحی زانو در تهران داشته باشد تا نبض آن کاهش پیدا کرده و به طور کامل برطرف شود.

نبض زانو عمدتا در مردان شایع تر است یا زنان؟

به طور کلی ، آسیب ها و فشارهایی که در مفصل زانو به وجود می آید ، در زنان بیشتر به چشم می خورد. خانم ها به دلیل این که فعالیت های فیزیکی مختلفی انجام می دهند و ساختار بدنی آنها نسبت به آقایان متفاوت است ، ممکن است بیشتر در معرض سندروم پلیکا قرار بگیرند. همچنین هورمون های زنان تاثیر بسیاری در مبتلا شدن به این بیماری دارند. از این رو نبض زدن زانو در آقایان کمتر از خانم ها می باشد.

عوارض سندروم پلیکا

زمانی که با دلایل ذکر شده ، افراد دچار سندروم پلیکا می شوند ، در صورتی که برای درمان نبض زدن زانو اقدام نکنند عوارض مختلفی را تجربه خواهند کرد. برخی از عوارض نبض زدن زانو شامل :

  •  ناراحتی زانو (پلیکازانو)
  •  آرتروز (ترقوه زانو)
  •  التهاب پاتلا (تاندون پاتلا)
  •  آرتریت

آیا کم خوابی درد زانو و نبض زدن آن را بیشتر می کند؟

اصولا مشکلات و درد های زانو ، با ورم و التهاب همراه هستند. از این رو اگر استراحت و خواب کافی نداشته باشید ، ممکن است درد بهبود پیدا نکند. زیرا در زمان خواب ، زانو فعالیت نداشته و انعطاف پذیری کمتری دارد، در نتیجه فشار کمتری به آن وارد می شود. باید توجه داشت که کم خوابی و کمبود خواب ، این مشکل را تشدید می کند. البته لازم است درست خوابیدن را تمرین کرد. زمانی که درست بخوابید ، زانو حرکت نمی کند و آزاردهنده نمی شود ، از این رو سریع تر خوب می شود.

علت نبض زدن زانو بدون درد

به دلایل مختلفی ممکن است بدون احساس درد ، شاهد نبض زدن یا احساس گز گز در ناحیه زانوهای خود باشید. برخی از علت‌ های معمول نبض زدن زانو بدون درد شامل موارد زیر هستند:

  • انقباضات عضلانی : اسپاسم یا انقباض غیر ارادی عضلات اطراف زانو می‌ تواند باعث احساس نبض زدن شود. این حالت معمولا موقتی است و می‌ تواند ناشی از خستگی عضلانی ، کمبود مواد معدنی مانند منیزیم یا پتاسیم یا فعالیت بدنی شدید باشد.
  • گردش خون : احساس نبض در زانو ممکن است به جریان خون مرتبط باشد. در برخی موارد ، افزایش جریان خون به دلیل فعالیت بدنی یا افزایش ضربان قلب می‌ تواند این حس را ایجاد کند.
  • استرس و اضطراب : استرس و اضطراب می‌ تواند باعث تحریک سیستم عصبی شود و در نتیجه احساساتی مانند نبض زدن در ناحیه‌ های مختلف بدن از جمله زانو ایجاد نماید.
  • تحریک عصب‌ ها : فشار یا تحریک عصب‌ های اطراف زانو می‌ تواند باعث احساس تپش یا نبض در این ناحیه شود. این وضعیت ممکن است به دلیل فشار ناشی از وضعیت نشستن یا قرار گرفتن طولانی مدت در یک وضعیت خاص رخ دهد.

اگر این احساس مداوم بود یا با علائم دیگری مانند درد یا تورم همراه شد، مشورت با پزشک ضروری است.

دکتر علیرضا عسکری

دکتر علیرضا عسکری متخصص و جراح استخوان و مفاصل و فوق تخصص جراحی زانو در تهران است. ایشان همچنین عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران ، عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران ، عضو انجمن جراحان زانو ایران ، عضو فعال آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا AAOS و عضو افعال انجمن تحقیقاتی ارتوپدی اروپا EORS می باشد.

1.5 2 آرا
امتیاز دهی به مقاله
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات